Gyakran ismételt kérdések

Tiszták-e a befük?

Igen. Minden befü gépi mosás és fertőtlenítés után kerül az elosztó-dobozokba. Amikor kinyitod egy tiszta befü kupakját, egy pukkanást hallasz, ami azt bizonyítja, hogy a befüt magas hőmérsékleten fertőtlenítettük. Amennyiben a pukkanás elmarad, kérünk ne használd az adott befüt, hanem tedd be egy gyűjtődobozba. A befün található QR-kód beolvasásával megtudhatod, mikor volt az kimosva és fertőtlenítve!

Hova vigyem vissza a használt befüt?

Legegyszerűbb, ha ott adod le, ahol felvetted. Ha ez nem lehetséges, keresd meg a térképen a hozzád legközlebbi gyűjtőpontot.

Ki kell mosnom a használt befüket?

Nem. Élelmiszeripari és egészségügyi előírások alapján mi minden befüt kimosunk és fertőtlenítünk.

Miért üveg?

Kizárólag üvegből készült befőttesüvegeket használunk a következő előnyök miatt:

  • Az üveg a legjobb a kajádnak. Nem szivárognak belőle vegyszerek és nem is szagosodik.
  • A többször használt üvegedényeknek alacsonyabb a gyártási és újrahasznosítási lábnyoma mint a műanyagból vagy fémből készült edényeknek. A súlyuk miatt kártékonyabb lehet a szállításuk, ezért teherbringákat és elektromos autókat használunk a szállításukra.
  • Az üveg 100%-ban reciklálható, akár végtelenszer is.
  • A befőttes üvegek jól tisztíthatóak. Ezért biztos lehetsz benne, hogy a befüd tiszta.
  • A befőttes üvegek végtelenszer újra felhasználhatóak.

Miért vannak vicces nevek a befükön?

Minden egyes befüt külön-külön nyomon követünk. Ez azért is jó, mert így igazolni tudjuk, hogy a befüd tényleg tiszta. Ugyanakkor a befü pozitív hatása is felbecsülhető így: minden egyes használattal megelőzzük az egyszer használatos csomagolásból származó szemét létrejöttét. A befüd gyors azonosításához olvasd be a QR-kódját, vagy egyszerűen pötyögd be a nevét a befü.hu weboldalon. Úgy gondoljuk, ez sokkal egyszerűbb és vidámabb, mint hosszú számsorokkal bíbelődni.

Segítség, tele a házam/irodám/munkahelyem befükkel!

Örülünk, hogy ennyire szereted a befüt! Kérünk keresd meg a térképen a legközelebbi befü-helyet, és vidd vissza oda az üres befüket! Amennyiben ez nem megoldható, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megszervezzük a befük begyűjtését!

Elérhető-e a befü cégek, kifőzdék, vendéglők számára?

Igen. Naponta el tudunk látni tiszta befükkel, hogy a vásárlóid hulladékmentesen vihessék el a termékeidet. A részletek megbeszélése végett kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot!